Вече няма места в някои болници в Румъния, съобщава Диджи24. Отделенията за

...
Вече няма места в някои болници в Румъния, съобщава Диджи24. Отделенията за
Коментари Харесай

Някои от болниците в Румъния вече са препълнени

Вече няма места в някои лечебни заведения в Румъния, съобщава Диджи24. Отделенията за възрастни на болничното заведение за инфекциозни заболявания в Констанца са запълнени на 100 %. 

“В момента имаме доста пациенти с респираторни вируси, само че и такива със смесена патология. Заради спецификата на болесттите би трябвало да ги сложим в обособени пространства. Оттам идва и дефицитът на кревати ”, информира Елена Думя - доктор в Клиниката за инфекциозни заболявания в Констанца. Като превантивна мярка визитите в педиатричното поделение на лечебното заведение са прекратени. 

Места няма и в педиатричното поделение на Инфекциозната болница в Кюстенджа. Броят на пациентите със сериозни симптоми на грип там, както и в Букурещ пораства. 

“Доста прегледи правим дневно. И на възрастни, и на децата. Даваме приоритет на хората, които се нуждаят от болнично лекуване. В момента, в който пациентите влязат при нас, получават маска. Но като се струпат повече хора, нещата могат да се усложнят ”, разяснява шефът на болница “Виктор Бабеш ” в румънската столица - Симин Айсел Флореску. 

Лекарите предлагат на всички да използват предпазни маска на многолюдни места и да се ваксинират срещу грип.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР